© Powered by SiteSpirit

 
logo.jpg

header.jpg

Interview VAR 21 april 2011

Het Vechtse Verbond staat dichtbij de inwoners

Ik mis de samenhorigheid', aldus fractievoorzitter Mieke Hoek, die samen met Chris Portengen de fractie vormt. 'We zijn een goed team en vullen elkaar aan.' Het Vechtse Verbond maakt onderdeel uit van de grote coalitie en dat neemt Mieke Hoek serieus. 'Je hebt elkaar toch hard nodig en het gaat ook lukken de komende raads­periode. We behouden onze positieve houding', weet de politieke duizendpoot, die onlangs namens de 50Plus partij ook in de Provinciale Staten is gekozen. 
 
'Het was met alle nieuwe regels de afgelopen maanden niet altijd even makkelijk om raadslid in Stichtse Vecht te zijn, maar ik ben altijd aanspreekbaar geweest voor de inwoners. Ik geniet ervan om mensen te ontmoeten. Luisteren naar de mensen is heel belangrijk, dat is onze manier van politiek bedrijven, al duurt boodschappen doen dan wel iets langer', lacht Mieke Hoek.  

'Soms zit je in spagaat, je weet dat er een gemeente in opbouw is en dat duurt zeker drie jaar, maar je wilt ook je werk als raadslid doen en iets betekenen voor de mensen.'

Zwaar weer
Mieke Hoek beseft goed dat Stichtse Vecht er financieel niet rooskleuring voorstaat en dat er de komende jaren fors bezuinigd moet worden. 'Natuurlijk moeten er ombuigingen komen, maar dat moet wel doordacht, evenwichtig en eerlijk gebeuren en wij blijven scherp letten op de belangen van Loenen, Nigtevecht en Vreeland. Het is nog steeds niet altijd even helder uit te leggen waarom de herindeling nodig was', aldus Mieke Hoek, die het openbaar vervoer, de randweg Loenen en het winkelcentrum als voorbeeld neemt. 'Daar is nog geld voor gereserveerd, dus dat moet de komende periode wel gebeuren. Het voorzieningenniveau, zoals consultatiebureaus en huisartsenposten moet wel op peil blijven.

' Het Vechtse Verbond, met de oorsprong in Loenen en omgeving, kijkt wel verder naar de problemen in de andere kernen van Stichtse Vecht. 'Als er iets op de agenda staat, gaan we vaak even op locatie kijken om goed mee te kunnen beslissen. Zo zijn we ook naar de opening van het jongerencentrum in Maarssenbroek geweest. Erg leuk en leerzaam. Je moet je als raadslid goed laten informeren en actief zijn', zegt Mieke Hoek. 'We maken onderdeel uit van de coalitie en staan achter het beleid, maar we blijven scherp.'


Uw mening telt!

Vindt u dat de buurt waarin u woont in de afgelopen 12 maanden vooruit is gegaan, achteruit is gegaan of gelijk is gebleven?

Foto brug Loenen 1.jpg
Foto Kerktoeren Vreeland Website.jpg
Kasteel Loenersloot 10.jpg