© Powered by SiteSpirit

 
logo.jpg

header.jpg

Lokalen partijen Stichtse Vecht bundelen krachten

Winkelcentrum, centrum Loenen 054.jpg

Om de daadkracht van de lokale partijen Maarsen2000, Streekbelangen93, Streekbelangen NigtevechtPlus en Het Vechtse Verbond in de nieuwe gemeente Stichtse Vecht te vergroten, hebben de partijen verschillende vormen van samengaan onderzocht.

De gesprekken hebben geresulteerd in het formuleren van een aantal gemeenschappelijke speerpunten, zoals o.a. kleine kernenbeleid, behoud van voorzieningen in de kernen, veiligheid, goed openbaar vervoer, aanpakken van sluipverkeer, rechtvaardig sociaal beleid op het terrein van de WMO en Sociale Zaken en behoud van het Groene Hart.


Maarssen.jpg

Streekbelangen93 en Streekbelangen NigtevechtPlus bleken zoveel overeenkomsten in opvattingen en partijcultuur te hebben, dat deze twee partijen voor een fusie hebben gekozen en onder de naam Streekbelangen als één partij verder gaan. Maarssen2000, Streekbelangen en Het Vechtse Verbond gaan voor de verkiezingen op 24 november een lijstverbinding met elkaar aan. Zij menen door een lijstverbinding hun eigen identiteit te kunnen behouden, maar willen de krachten nu al bundelen om de belangen van alle inwoners van Stichtse Vecht optimaal te behartigen. Het is de intentie van deze partijen om in de komende raadsperiode (2011-2014) tot één krachtige lokale partij te komen.


Breukelen.jpg

Voor de aanstaande verkiezingen zullen de drie lokale partijen met een eigen kieslijst en lijsttrekker de verkiezingen in- gaan. Voor Maarssen2000 is de beoogd lijstrekker Ron Druppers,
voor Streekbelangen Renie Vis en voor 
Het Vechtse Verbond Mieke Hoek.  
De individuele naamsbekendheid van de drie partijen en de lijsttrekkers zullen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op
24 november een belangrijke rol spelen in de huidige gemeenten Loenen, Breukelen en Maarssen. Maarssen2000, Streekbelangen en Het Vechtse Verbond willen zoveel mogelijk stemmen behalen om in de nieuwe gemeenteraad van Stichtse Vecht de belangen van de inwoners van alle kernen zo goed mogelijk te vertegenwoordigen.


Kockengense molen.jpg

Om de drie partijen in de aanloop naar de verkiezingen te volgen kunt u kijken op de websites van de partijen.  

Maarssen2000 www.maarssen2000.nl
Streekbelangen www.streekbelangen.nl  
Het Vechtse Verbond www.hetvechtseverbond.nl


Uw mening telt!

Vindt u dat de buurt waarin u woont in de afgelopen 12 maanden vooruit is gegaan, achteruit is gegaan of gelijk is gebleven?

Foto brug Loenen 1.jpg
Foto Kerktoeren Vreeland Website.jpg
Kasteel Loenersloot 10.jpg